KELA Taksi on olennainen osa Suomen sosiaaliturvaa. Tämä palvelu auttaa kansalaisia, jotka tarvitsevat kuljetusta lääkäriin, terapeutin vastaanotolle tai muille terveydenhuollon palveluihin. KELA:n (Kansaneläkelaitoksen) tarjoama korvaus taksi- tai muista kulkuneuvokustannuksista voi olla ratkaiseva tekijä monille, jotka kamppailevat päivittäin terveydenhuollon saavuttamisen kanssa. Tässä artikkelissa käsitellään KELA taksin hyödyntämistä ja siitä saadun korvauksen hakemista.

KELA Taksi Oikeus KELA Taksi Hannu Polvi Kauhava

KELA Taksi: Täsmällinen ja luotettava kuljetus

KELA Taksi on järjestely, jossa KELA korvaa osittain tai kokonaan taksimatkojen kustannukset tietyissä tilanteissa. Nämä matkat voivat olla välttämättömiä, esimerkiksi jos sinulla on sairaus, joka estää sinua käyttämästä julkista liikennettä tai jos asut alueella, jossa julkisen liikenteen palvelut ovat rajoitetut.

Kela Taksi Hannu Polvi Kauhava Seinäjoki

KELA Taksin käyttäminen

KELA Taksin käyttäminen on melko suoraviivaista. Ensinnäkin, sinun on pyydettävä terveydenhuollolta todistus siitä, että tarvitset taksia terveydentilasi vuoksi. Tämä todistus on säilytettävä 6 kuukauden ajan.

Huom. Käytäntö on osoittanut, ettei matkatodistuksia helposti kirjoiteta – ilmeisesti henkilökunnan aika vain ei riitä siihen. Jos KELA jossain vaiheessa kuitenkin pyytää sinulta ko. todistusta (SV 67), eikä sitä ole, se kannattaa hoitohenkilökunnalta pyytää, ettet joudu maksamaan koko taksimatkaa jälkikäteen itse.

Voit varata taksin puhelimitse alueellisesta tilausnumerosta, tässä tapauksessa esimerkkinä KELA Taksi Etelä-Pohjanmaa: 0800 500 100. Matkasi jälkeen sinun on maksettava matkan omavastuuosuus (max. 25 €) suoraan taksinkuljettajalle.

Eli, kun tilaat taksin alueellisesta tilausnumerosta (KELA-Taksi Etelä-Pohjanmaa 0800 500 100), ja maksanut matkasta vain sen omavastuuosuuden, niin olet jo saanut korvauksen omavastuun ylimenevältä osalta, eikä sinun tarvitse hakea korvausta KELAlta.

KELA Taksi omavastuu

Miten haetaan matkakorvausta

Jos käytät matkaan sekä taksia että julkisia kulkuneuvoja, tai pelkästään julkisa, sinun on vain lähetettävä hakemus KELA:lle 6 kuukauden kuluessa matkasta. Hakemuksen mukana on oltava kopiot kaikista matkaan liittyvistä kuiteista.

KELA käsittelee hakemuksesi ja maksaa korvauksen suoraan pankkitilillesi. Korvaussumma riippuu monista tekijöistä, kuten matkan pituudesta, terveydentilastasi ja siitä, kuinka paljon olet maksanut taksista itse.

KELA Taksi: Tärkeä osa sosiaaliturvaa

KELA Taksi on olennainen osa Suomen sosiaaliturvajärjestelmää, auttaen niitä, jotka tarvitsevat lisäapua päästäkseen terveydenhuollon palveluihin. Tämä palvelu parantaa merkittävästi monien suomalaisten elämänlaatua, tarjoten mahdollisuuden saada tarvittavaa hoitoa, vaikka heillä olisi rajoituksia liikkumisessaan tai he asuisivat alueilla, joilla julkisen liikenteen palvelut ovat rajoitetut.

Olitpa sitten pitkäaikaissairas, iäkäs henkilö tai joku, joka tarvitsee apua kuljetuksen järjestämiseen, KELA Taksi on täällä auttaakseen. Kansaneläkelaitoksen tavoitteena on taata, että jokainen kansalainen voi saada tarvitsemansa hoidon – ja KELA Taksi on olennainen osa tämän tavoitteen saavuttamista.

KELA Taksi Numero

Taksi Hannu Polvi