KELAn korvaamien taksimatkojen tilausnumerosta ja asiakkaan maksamasta osuudesta on ollut Etelä-Pohjanmaan / Seinäjoen sairaanhoitopiirin alueella epäselvyyttä.

Yleinen luulo on edelleen, että vain Keskustaksin autot saavat ajaa KELA-kyytejä Etelä-Pohjanmaan alueella – on annettu jopa virheellistä tietoa, että näin olisi.

Selvennetään asiaa heti näin aluksi.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella KELAn korvaamia KELA-Taksimatkoja välittää 2 välityskeskusta, Keskustaksi ja Taksi Vaasa (Vaasan Ulataksi Oy), jonka tilausnumero on 0800 500 100.

Molempien vältysyhtiöiden autot ajavat ihan samoin oikeuksin KELA-kyytejä samalla alueella. Tästäkin on liikkeelle laskettu täysin väärää tietoa, että Taksi Vaasan autot ajaisivat (saisivat ajaa) esim. Seinäjoen Keskussairaalasta vain Vaasan suuntaan, eli Pohjanmaan alueelle, eivät Etelä-Pohjanmaalle.

Kokemus on osoittanut että usein asiakas pääsee Seinäjoen Keskussairaalan pääaulasta nopeammin lähtemään kotiin tilatessaan Taksi Vaasan auton.

KELAn korvaaman taksimatkan voitte siis huoletta tilata myös TaksiVaasan numerosta:

0800 500 100

On myös joissakin tapauksissa annettu ymmärtää, että jos asiakas tilaa itse haluamansa taksin, eli Taksi Vaasan auton paluumatkalle kotiin, niin asiakas joutuisi maksamaan matkakulut kokonaan, eikä pelkästään sitä max. 25 € omavastuuta.

Täysin perätön väite.

Asiakkaalla on edelleenkin oikeus tilata haluamansa KELA-taksin, niin meno- kuin paluumatkallekin, ja asiakas maksaa aina maksimissaan 25 € omavastuun, oli se KELA-Taksi sitten kumman tahansa välitysyhtiön piirissä ajava auto.

Tätä oikeutta pitäisi jokaisen kunnioittaa.

On totta, että Taksi Vaasan autoja on esim. Seinäjoen keskussairaalan alueella vähemmän tarjolla kuin Keksustaksin autoja. Syy siihen on se, että Keskustaksi on aikaisemmin ollut ainoa palvelun tarjoaja tällä alueella, joten hoitohenkilökuntakin tilaa, ehkä tottumuksestakin, asiakkaille enimmäkseen auton Keskustaksilta kuin Taksi Vaasalta. Jos tilaukset ajan mittaan tasapuolistuu, ja keskussairaalan kaikki yksiköt(jotka TaksiVaasan autoja tilaavat) tilaisivat kyytejä myös päiväsaikaan, niin Taksi Vaasan autoja saadaan kyllä alueelle enemmän palvelemaan asiakkaita.

Myös sairaalan hallinnon puolelta tullaan reagoimaan tähän tasapuolisuuteen ohjeistamalla henkilökuntaa tilaamaan autoja myös Taksi Vaasalta.

Selväähän se on, että iso laiva kääntyy hitaasti, mutta toivottavasti edes pikkuhiljaa.

Taksi Vaasan alaisuudessa toimivat taksiyrittäjät eivät ole ahnehtimassa kaikkia tilauksia sairaalaasta – toivomme vain tasapuolisempaa kohtelua tilauksiin liittyen.

Miksi sitten on nykyään 2 palveluntarjoajaa KELA-kyyteihin?

KELA on halunnut, että alueella on 2 kilpailevaa välitysyhtiötä, ja siksi kilpailutti taksivälitysyhtiöt. Keskustaksi ja Taksi Vaasa voittivat tarjouskilpailun, ja siksi nämä kaksi toimivat Seinäjoen alueella.

Kela Taksi Hannu Polvi Kauhava Seinäjoki

Taksi Hannu Polvi